Per 15 juli is de Solution Builder versie 3 (build 3.0.12.1423) commercieel beschikbaar voor Exact Synergy Enterprise product release 244 en 245. Met versie 3 van Solution Builder wordt ook een nieuw Eddon Maatwerk menu (build 2.0.7.1390) gereleased.

In deze versie zijn de volgende functionaliteiten beschikbaar:

ALGEMEEN
 • Algemene instellingen pagina

  De standaard systeeminstellingen zijn nu te onderhouden in een apart onderhoudsscherm. Deze algemene instellingen pagina is te benaderen via “Eddon Software | Inrichting | Solution Builder: Algemene-instellingen”.

  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 5.1

   

 • Verbeterde zoekfunctionaliteit

  Om nauwkeurige overzichtsschermen te verkrijgen en snellere zoekresultaten te behalen van entiteiten, zijn er aanzienlijke verbeteringen aangebracht in de programmacode van de zoekfunctionaliteit.

  LET OP: Hiermee zijn de parameters voor zoektemplates van entiteiten, die gebruikt worden in bijvoorbeeld tabbladen, gewijzigd. Het voorvoegsel ‘if_’ is komen te vervallen. Daarnaast dient voortaan de parameter ‘Entgroup=<code van de entiteitgroep>’ te worden gespecifieerd, om aan te geven welke entiteitgroep het betreft. Controleer daarom alle door u gedefinieerde tabbladen en pas deze aan waar nodig.

   

 • Automatische deployment bij update

  Wanneer u een update uitvoert van Exact Synergy of van Solution Builder, zal automatisch een deployment worden uitgevoerd na het bijwerken van de database. Hiervoor is in het bijwerkenscherm een optie beschikbaar, welke u aan- of uit kunt vinken.

  Installation & Configuration Guide – Hoofdstuk 8

INTERFACE
 • Overzichten op de entiteitkaart

  Op de entiteitkaart kunt u een sectie beschikbaar maken, die het resultaat laat zien van een zoektemplate van entiteiten. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld direct op de entiteitkaart alle kindentiteiten getoond worden. Zie ook deze blogpost.

  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 5.10
   

   

 • Legenda grafische overzichten

  De legenda van de grafische overzichten vanuit een entiteitkaart zijn direct op de pagina toegevoegd. U hoeft hiervoor geen apart pop-upscherm meer te openen.

  Quick Reference Guide – Paragraaf 3.5

INVOER
 • Waarde van velden direct wissen via referentieknop

  Het is nu mogelijk om door middel van het klikken op een referentieknop direct de waarde in een referentieveld op de entiteitkaart te wissen. Hiervoor dient u de optie “Wis referentie” bij de definitie van de referentieknop aan te vinken. 
  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 5.9

   

 • Importeren Globe-projecten via ASImport

  Voor het importeren van Globe-projecten kunt u gebruik maken van de standaard Exact background job ASImport. Projecten vanuit Globe worden in Synergy geïmporteerd en aangemaakt onder het entiteittype waarbij “Is standaard type” is aangevinkt in de definitie.

  Installation & Configuration Guide – Hoofdstuk 11

   

 • Direct mergen met specifieke template bij gebruik van MS Word Merge Add-on SE

  Het is mogelijk om een parameter ‘templateid’ mee te geven in een zelf te definiëren Word Merge-knop. Wanneer u gebruik maakt van de ‘templateid’, zorgt u ervoor dat na het klikken op de mergeknop het niet meer nodig is om eerst nog een template te kiezen. Er wordt dan direct samengevoegd met de in de knop ingestelde template.

  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 9.3.2

Via onderstaande links zijn de setup bestanden te downloaden:

BSE000_Eddon_MenuEnterprise_2.0.7.1390 

(hotfix): BSE101_Solution_Builder_SE_3.0.14.1498

Het wachtwoord van de zip bestanden is: eddon

Vernieuwde handleidingen: Installation Solution Builder en Quick Reference Solution Builder.