Sinds afgelopen week is de Solution Builder versie 4 (build 4.0.3.1755) commercieel beschikbaar voor Exact Synergy Enterprise product release 244 en 245 en 246.

In deze versie zijn de volgende functionaliteiten beschikbaar:

ALGEMEEN
 • Verbeterde beveiliging

  Er zijn aanzienlijke verbeteringen aangebracht in de programmacode van de beveiliging. Hiermee kan nog beter worden gewaarborgd welke gebruikers entiteiten en onderdelen van entiteiten, zoals tabbladen, knoppen, velden etc., kunnen inzien, bewerken en/of verwijderen.
  Installation & Configuration Guide – Hoofdstuk 8

 • Deployment uitvoeren na toevoegen of verwijderen van onderdelen (velden, knoppen, e.d.) op entiteittype

  Vanwege de wijzigingen in de beveiliging, dient u nu ook een deployment uit te voeren na het toevoegen of verwijderen van onderdelen (velden, knoppen, tabbladen, e.d.) aan de definitie van een entiteittype.
  Installation & Configuration Guide – Hoofdstuk 8

   

  NB: Op een Windows Server 2003 omgeving kan bij deployment een runtime/timeout error optreden. Onder “Systeem | Overzichten | Log: Fouten” vindt u de melding ‘Cannot read the metadata Repository Error message: Thread was being aborted.’ U dient er dan voor te zorgen dat u alle Microsoft updates heeft uitgevoerd voor Windows Server 2003.

INTERFACE
 • ‘Toon grafische overzichten’ vervangen door knop

  Wanneer u grafische overzichten wilt kunnen opvragen vanuit een entiteitkaart, dient u nu een standaard meegeleverde knop toe te voegen aan de definitie van het entiteittype. Bij bestaande entiteittypes wordt automatisch de optie ‘Toon grafische overzichten’ vervangen door de knop. U kunt nu de beveiligingsinstellingen voor knoppen meegeven of de knop verwijderen van het entiteittype.

  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 6.2.2

   

 • ‘Bewerken’-iconen bij entiteitleden

  De links “Bewerken” in sectie ‘Leden’ op een entiteitkaart zijn vervangen door ‘Bewerken’-iconen.

  Quick Reference Guide – Paragraaf 3.7

   

 • Legenda bij grafische overzichten inklapbaar

  De legenda die onderaan een grafisch overzicht getoond wordt, is inklapbaar gemaakt.

  Quick Reference Guide – Paragraaf 3.5

   

 • Knop “Contactpersonen” in te stellen

  De knop “Contactpersonen” is vervangen door een standaard meegeleverde knop welke u toe kunt voegen aan de definitie van het entiteittype. Hiermee kunt de beveiligingsinstellingen doen voor welke gebruikers de knop mogelijk zien of de knop zelfs van het entiteittype verwijderen.
  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 6.2.2

 • Knop “Aantal” beschikbaar in zoekscherm

  Vanuit een zoekscherm voor entiteiten kunt u nu eerst op een knop “Aantal” klikken om het aantal resultaten te bekijken. Na klikken op de knop “Resultaat” wordt het daadwerkelijke zoekresultaat van entiteiten getoond.

 • Op totalen klikken in spilanalyse van entiteiten

  Het is nu ook mogelijk om in een spilanalyse van entiteiten op de totalen te klikken en het zoekresultaat te tonen.
  Quick Reference Guide – Paragraaf 3.5

 • Legenda bij grafische overzichten inklapbaar

  De legenda die onderaan een grafisch overzicht getoond wordt, is inklapbaar gemaakt.

  Quick Reference Guide – Paragraaf 3.5

   

 • Zichtbaarheidsinstellingen direct aan te klikken

  Bij knoppen, tabbladen, secties, velden etc. in de definitie van een entiteittype kunt u de zichtbaarheid instellen. De kruisjes en vinkjes in het instellingenscherm zijn nu direct aan te klikken, waarmee de zichtbaar gewijzigd wordt. LET OP: De wijziging wordt direct opgeslagen.

  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 6.2

   

 • Waarden in lijsten sorteerbaar gemaakt

Door middel van pijl-iconen in het onderhoudscherm zijn de
waarden van een lijst nu naar eigen wens te sorteren.
Installation & Configuration Guide – Paragraaf 5.7

INVOER
 • Entiteiten verwijderen

  Het is nu mogelijk om door middel van een knop “Verwijderen” op de entiteitkaart (welke beschikbaar is na klikken op “Bewerken” en afhankelijk van de beveiligingsinstellingen) een entiteit te verwijderen.

  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 6.1
  Quick Reference Guide – Paragraaf 4.3

 • Alle referentiemogelijkheden in referentievelden beschikbaar

  In referentievelden zijn nu alle referentiemogelijkheden die in Synergy aanwezig zijn, zoals verkoopkansen, artikelen, kostenplaatsen, relaties etc. beschikbaar.
  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 5.8.6

 • Vanuit zoekresultaten nieuwe entiteit aanmaken

  In alle schermen die een zoekresultaat weergeven van entiteiten is het mogelijk gemaakt om via de knop “Nieuw” direct een nieuwe entiteit aan te maken binnen de betreffende entiteitgroep. Wanneer u dit doet vanuit een monitor van bijvoorbeeld relaties, zal de relatie automatisch aan de entiteit worden gekoppeld.

  Quick Reference Guide – Paragraaf 4.1

   

 • Vernummeren van entiteiten

  Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen heeft u een knop “Vernummer” tot uw beschikking op de entiteitkaart. Wanneer u op deze knop klikt, kunt u de code van de betreffende entiteit vervangen door een nieuwe code. De code zal op alle aanwezige plaatsen in de database worden vervangen.

  Quick Reference Guide – Paragraaf 4.4

 • Bij koppelen van contactpersonen alleen ingestelde relaties beschikbaar

  Wanneer u contactpersonen aan een entiteit wilt koppelen, kan nu alleen nog gekozen worden uit de relaties van de types die zijn ingesteld bij de functierollen. Dit geldt ook voor het veld ‘IDCustomer’ op de entiteitkaart, omdat een gekoppelde relatie automatisch onder ‘Contactpersonen’ wordt toegevoegd met de standaard ingestelde functierol.

  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 5.12
  Quick Reference Guide – Paragraaf 3.4

   

 • Nieuwe veldtype ‘Label’

  Met een veld van type ‘Label’ kan op een entiteitkaart tekst uit een Synergy-document worden weergegeven op basis van een keuze uit een lijstveld. Zo kan bijvoorbeeld een standaard vragenlijst getoond worden bij het indienen van een incident of een lijst met keuringseisen voor een woonhuis. Ook afbeeldingen uit het document worden getoond.
  Installation & Configuration Guide – Paragraaf 9.2

BSE101_Solution_Builder_SE_4.0.7.1883

Het wachtwoord van de zip bestanden is: eddon

Handleidingen:

Installation Solution Builder

Quick Reference Solution Builder