Vanaf 8 november is het Maatwerkmenu SE v3 (Build 3.0.0.1768) voor Exact Synergy Enterprise commercieel uitgebracht. Met deze versie krijgt het menu meteen een nieuwe naam: Add-on Maatwerkmenu SE.

Voor het gebruik van Blocks en Interfaces in combinatie met Exact Synergy Enterprise productupdate 247 is Maatwerkmenu SE v3 verplicht. Wel kan dit menu in lagere productupdates (246, 245) gebruikt worden.

Dit houdt tevens in dat in Synergy de termen van het menu-item ‘Eddon Software’ de meer universele term ‘Add-on’ heeft gekregen. Deze term zal echter alleen verschijnen bij een nieuwe installatie. In een bestaande omgeving blijft de oude naamgeving ongewijzigd en kan desgewenst handmatig worden aangepast.
 
De grootste wijziging in functionaliteit is het regelen van add-on toegang. In Solution Builder en MS Word Merge Add-on SE worden licenties uitgegeven om gebruik te kunnen maken van de add-on. Voorheen werd dit geregeld door de gebruikers te koppelen aan een licentiefunctierecht. In versie 3 van het Add-on Maatwerkmenu komt dit licentiefunctierecht te vervallen en wordt de toegang geregeld door gebruikers te koppelen in een nieuw onderhoudsscherm.

Bij de installatie van het Maatwerkmenu SE v3 zullen alle gebruikers die nu gekoppeld zijn aan Rollen die aan functierechten 1708001 (licentie Word Merge) en 1709001 (licentie Solution Builder) zijn gekoppeld, worden toegevoegd aan de Add-on toegang.

Ga naar “Add-on | Inrichting | Add-on toegang: Add-on toegang” en een overzicht verschijnt van de add-on’s waarvoor gebruikers toegang moeten kunnen krijgen. Je ziet hoeveel gebruikers er in de licentie zitten en hoeveel gebruikers er gekoppeld zijn.

Klik op de betreffende add-on.

Klik op de knop “Nieuw” en een pop-up verschijnt, waarin de medewerkers geselecteerd kunnen worden. Is een medewerker geselecteerd, dan wordt deze direct toegevoegd aan de lijst gebruikers. Ook de koppeling is direct actief. Door op het vinkje in de kolom ‘Koppeling actief’ te klikken, wijzigt deze in een kruisje en wordt de koppeling gedeactiveerd. Een gebruiker kan ook uit de lijst worden verwijderd door hem aan te vinken en op de knop “Verwijderen” te klikken.

Alle gebruikers in Synergy dienen nog wel gekoppeld te worden aan de rol ‘Enabling add-on solutions’ naast rollen als ESS, CRM, Project Manager, Professional e.d. 

BSE000_Add-on_Maatwerkmenu_SE_3.0.0.1768

Het wachtwoord van de zip is eddon