Vanaf 20 november is de MS Reporting Services Integrator versie 5 (build 5.0.2.2587) commercieel uitgebracht voor Exact Synergy Enterprise.

Nieuw in deze versie:

Ondersteuning SQL 2008 R2
Door na de update naar versie 5 ook Report Viewer te updaten, wordt nu ook SQL 2008 R2 ondersteund. Report Viewer update u door het bestand ‘Microsoft Report Viewer 2012 Runtime Redistributable v 11.0.2802.11.msi’ uit te voeren. Dit bestand vindt u in de map ‘TargetsReportviewer’ in de installatiemap van de add-on. LET OP: Voor de Report Viewer is Microsoft System CLR Types for SQL Server 2012 benodigd. Wanneer deze niet ge├»nstalleerd is, zal de volgende melding verschijnen bij het installeren van Report Viewer:

Wanneer deze melding verschijnt, dient u de Microsoft System CLR Types fot SQL Server 2012 te installeren door, afhankelijk van uw besturingssysteem, te dubbelklikken op het bestand ‘SQLSysClrTypes_x64.msi’ of ‘SQLSysClrTypes_x86.msi’. Deze bestanden vindt u in de map ‘TargetsReportviewer’ in de installatiemap van de add-on.

Vergeet niet om na de installatie van Report Viewer deze opnieuw te registreren via “Add-on | Inrichting | Reporting Services: Registreer Reportviewer”.

Ondersteuning Contact Management and Natural Persons
In versie 5 van MS Reporting Services Integrator wordt nu ook de nieuwe functionaliteit Contact Management and Natural Persons ondersteund, die in Exact Synergy Enterprise batch 250 is ingebouwd. Dit houdt in dat op de personenkaart ook een knop “Rapporten” tot uw beschikking zal zijn:

Ondersteuning Report Builder versie 3.0
Om rapporten te bouwen dient u een report builder van Microsoft te gebruiken. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid raden wij de gratis Microsoft SQL Server 2008 Reporting Services Report Builder aan. U kunt nu ook gebruik maken van versie 3.0.

Via onderstaande link is de nieuwe installatieset te downloaden:
BSE001_MS_Reporting_Services_Integrator_SE_5.0.2.2587
Wachtwoord is eddon.

Ook is een nieuwe handleiding beschikbaar, deze is te downloaden via: Installation MS Reporting Services Integrator SE