Vanaf 27 november is er een hotfix voor Solution Builder versie 5 voor Exact Synergy Enterprise beschikbaar gemaakt. Deze hotfix heeft buildnummer 5.0.22.2596 en is een volledige setup. Het is een opvolger voor de commerciële versie.

Nieuw in deze versie:

  • Verbeterde weergave in zoekresultaten met betrekking tot de beveiliging.
  • Vervolgstatussen gebruiken in de bewerken-modus van entiteiten.
  • Verbeteringen zijn aangebracht bij het gebruik van tijdzonevelden.
  • Instellen dat een entiteit altijd in de bewerken-modus opent.
  • Veldafhankelijke zichtbaarheid op basis van wel of geen waarde.
  • Foutmeldingen die optraden bij importeren zijn opgelost.
  • Het koppelen van entiteiten aan entiteiten op basis van debiteurencode werkt weer.
  • Standaardwaarde bij referentievelden werkt nu voor alle type referentievelden.
  • Bij een entiteitkaart die breder is dan de scherminstellingen komt altijd een scrollbalk in bewerken-modus.

Via onderstaande link is de nieuwe installatieset te downloaden:
BSE101_Solution_Builder_SE_5.0.22.2596
Wachtwoord is eddon

Vernieuwde handleidingen:
Installation Solution Builder
Quick Reference Solution Builder

Instellen dat een entiteit altijd in de bewerken-modus opent
Bij de definitie van een entiteittype is de optie toegevoegd “Open altijd in bewerk-modus”. Door deze optie aan te vinken, zorgt u ervoor dat een bestaande entiteit van dit entiteittype na aanklikken altijd in de bewerken-modus wordt geopend.

Veldafhankelijke zichtbaarheid op basis van wel of geen waarde
U kunt de zichtbaarheid van bepaalde velden op een entiteittype afhankelijk maken van andere velden op het entiteittype. Met de nieuwe optie “Bevat waarde” geeft u aan dat het veld waarvan dit veld afhankelijk is gevuld moet zijn. Vervolgens kunt u bepalen wat de “Waarde” is die gevuld wordt in het veld waarvan dit veld afhankelijk is. Bij “Verplicht wanneer zichtbaar” bepaalt u nog of het veld – nadat het verschijnt – verplicht gevuld dient te worden.

Vervolgstatussen gebruiken in de bewerken-modus van entiteiten
Voorheen was het alleen mogelijk in de lezen-modus een entiteit via een knop een andere status te geven. De knoppen om entiteiten van status te laten wijzigen zijn nu ook beschikbaar in de bewerken-modus. Deze functionaliteit is – na toevoegen aan de definitie van het entiteittype – in te stellen via de zichtbaarheidsinstellingen van de standaard met Solution Builder meegeleverde knop(sectie) ‘FOLLOWUPSTATUSSES – Vervolgstatussen’.