Op 16 april is de Customer Selector versie 3 (met build 3.0.0.3054) commercieel beschikbaar voor Exact Synergy Enterprise.

De nieuwe installatieset is te downloaden via:
BSE017_Custom_Selector_SE_3.0.0.3054
Wachtwoord is: eddon

Vernieuwde handleiding:
Installation Custom Selector SE

Nieuw in deze versie:

Beschikbaar voor Synergy batch 245
LET OP: Deze nieuwe versie van Custom Selector is beschikbaar voor Synergy Enterprise vanaf batch 245. Om onderstaande wijzigingen te laten functioneren, dient u dus uw Synergy-omgeving te updaten naar batch 245 of hoger.

Knop “Bewaren + Nieuw” bij aanmaken redirect
Wanneer u een nieuwe redirect definieert, heeft u de mogelijkheid om op “Bewaren + Nieuw” te klikken, waarmee u snel achter elkaar meerdere redirects kunt aanmaken.

Verberg invulveld
In referentievelden, zoals een relatieveld in een verzoek, kunt u standaard zoeken via het loep-icoon, maar ook door een (deel van) zoekterm in te vullen in een invulveld.

 

Met de optie “Verberg invulveld” bepaalt u of dit invulveld beschikbaar is of niet. Wanneer de optie is aangevinkt, zal alleen het loep-icoon gebruikt kunnen worden.

Redirect parameter ‘aspxpage’ vervangen door keuzelijst pagina’s
Bij het aanmaken van een redirect kiest u nu direct op welk onderdeel van Synergy u de browser wilt vervangen. U heeft de keuze uit ‘Verzoeken’, ‘Relaties’, ‘Medewerkers’, ‘Documenten’ en ‘Projecten’. Bij de optie “Pagina” worden in een uitklapmenu de mogelijke ASPX-pagina’s getoond die betrekking hebben op het gekozen Synergy-onderdeel. De meest gebruikte pagina wordt voorgevuld. Kiest u voor ‘Anders’, dan komen alle mogelijke pagina’s uit Synergy beschikbaar.

Standaard redirect parameters
U kunt standaard parameters ‘type’ en ‘status’ gebruiken. Met ‘type’ geeft u op dat de browser alleen in bijvoorbeeld een bepaald verzoektype of bepaalde documenttypes vervangen moet worden. U heeft daarbij de mogelijkheid om meerdere types te selecteren. Door ‘status’ te gebruiken, bepaalt u dat de browser alleen in bepaalde statussen van het verzoek of document vervangen wordt. Ook bij ‘status’ kunt u meerdere statussen selecteren. Het is dus met de nieuwe versie van Custom Selector niet meer nodig om voor ieder type of iedere status een nieuwe redirect aan te maken.

Zodra u ‘type’ of ‘status’ bij “Naam” invult, zal de “Waarde” een loep-icoon worden. Klikt u daarop, dan verschijnt een nieuw scherm, waarin u de gewenste types of statussen kunt selecteren.

Gebruikt u Custom Selector in combinatie met Solution Builder, dan heeft u naast ‘type’ (voor het vervangen van browsers in alle entiteiten binnen bepaalde entiteittypes), ‘status’ (vervangen van browsers in entiteiten binnen bepaalde statussen) ook nog de standaard parameter ‘group’ gebruiken. Hiermee vervant u browsers in alle entiteiten binnen bepaalde entiteitgroepen.

Activeren redirects
Door in de definitie van een redirect de optie “Actief” uit te vinken, heeft u de mogelijkheid om een redirect te deactiveren. U kunt redirects ook (de)activeren door in het onderhoudscherm “Add-on | Inrichting | Custom Selector: Redirects” op de rode kruisjes respectievelijk groene vinkjes te klikken.

Deployment
Nadat u een redirect heeft aangemaakt, gewijzigd of verwijderd, dient u een deployment uit te voeren. Hiermee worden de wijzigingen definitief doorgevoerd. Een deployment voert u uit via “Add-on | Inrichting | Custom Selector: Deploy”.

Import en export
Het is nu mogelijk om gedefinieerde browsers en/of redirects te exporteren vanuit bijvoorbeeld uw testomgeving en deze te importeren in uw productie-omgeving. Dit doet u via “Add-on | Inrichting | Custom Selector: Exporteren” of “Importeren”. De ex- en import verloopt via een XML-bestand, waarbij bij het exporteren van een redirect de bijbehorende browsers automatisch mee geëxporteerd.