Vanaf 15 januari 2014 zijn de add-ons beschikbaar voor Exact Synergy Enterprise release 252. Hiermee bieden wij volledige ondersteuning voor Internet Explorer 8 t/m 10, Firefox en Chrome.

Om deze ondersteuning correct te laten functioneren, hebben wij voor een aantal add-ons nieuwe hotfix-versies uit moeten brengen. U dient daarom verschillende add-ons ook te updaten nadat u Synergy heeft geüpdatet. De recente installatiesets van alle add-ons zijn te downloaden via ‘Beschikbaarheid add-ons voor Synergy Enterprise batch 252’.

Wel zijn er nog een aantal known issues. Deze issues zullen de functionaliteit van de add-ons echter niet blokkeren:

  • Multiselectbrowsers worden niet correct weergegeven. Zo dient u naar onder te scrollen om alle gegevens te kunnen zien. In Firefox en Chrome kan het voorkomen dat u gedeeltes van het scherm zelfs helemaal niet te zien krijgt of dat geselecteerde waardes niet toegevoegd worden aan het betreffende veld. Multiselectbrowsers worden onder andere gebruikt in onderhoudspagina’s van Solution Builder, Custom Selector en AdresAssistent. Wij raden daarom aan het onderhoud van de add-ons voorlopig alleen in Internet Explorer uit te voeren.
  • In Firefox en Chrome kan het voorkomen dat u in multiselectbrowsers een melding krijgt dat u geen rechten heeft op de pagina. U kunt dit voor een groot deel oplossen door instellingen aan te passen voor de authenticatie. Meer informatie over het aanpassen kunt u vinden op internet, voor Firefox onder andere op http://superuser.com/questions/5161/windows-domain-authentication-with-firefox.
  • Met de AdresAssistent worden in Firefox en Chrome bedrijfsgegevens (zoals bedrijfsnaam en KvK-gegevens) niet volledig overgenomen van de AdresAssistent pop-up naar de relatiekaart. Daarnaast worden schermen in Internet Explorer versprongen weergegeven. Wij raden u aan de AdresAssistent daarom voorlopig alleen in Internet Explorer te gebruiken.
  • Exact biedt met Synergy Enterprise 252 wel ondersteuning in Safari op een Mac (dus niet op Windows). Dit hebben wij voor onze add-ons echter nog niet kunnen doortesten en wordt daarom nog niet door ons ondersteund. U dient er dus rekening mee te houden dat een ander niet volledig of correct zal functioneren.
  • In de MS Word Merge Add-on kunt u na mergen in een merge-overzicht uitkomen, waarna u een preview van een gemerged document kunt openen. Deze preview wordt niet meer in een pop-up weergegeven, maar in het volledige scherm. Wanneer u op de ‘Back’-knop van uw browser klikt, komt u weer terug in het merge-overzicht.
  • Met gebruik van DOCX-bestanden in Document Preview worden deze in Firefox en Chrome niet in het browserscherm geopend (zoals na register-aanpassingen in Internet Explorer mogelijk is), maar in Microsoft Word. Het is daarom voorlopig raadzaam bij gebruik van Firefox en Chrome de gebruikersinstelling “Converteer Microsoft Office bestanden naar PDF” aan te vinken om de preview correct weer te geven.

In de komende tijd zullen wij deze en andere gevonden issues via reguliere hotfixes van betreffende add-ons inbouwen. Houd daarom deze blog in de gaten.

NB: In verschillende hotfixes zijn ook andere zaken opgelost die niet direct van toepassing zijn voor 252. Die punten worden op dit blog nu niet afzonderlijk benoemd; u kunt de release notes van de add-ons hierop naslaan.

Neem voor meer informatie en het opvragen van de nieuwe installatiesets contact op met uw partner of met Eddon Software: info@eddon.nl.