Inleiding

Op diverse Windows 2008R2 servers ervaren klanten dat het printen met de MS Word Merge Add-on SE heel erg traag gaat. Doordat op deze servers de beveiliging steeds strakker wordt getrokken door Microsoft, wordt het steeds lastiger om server-side te printen. Microsoft raadt aan om hierbij het protocol XPS te gebruiken als er geprint moet worden. Deze methode hebben we ook in MS Word Merge Add-on SE doorgevoerd en is in te stellen via de instellingen van de MS Word Merge Add-on SE.

Het nadeel van dit protocol is dat er standaard geprint wordt op de default ingestelde papier lade. De eventuele ingestelde papierladen per pagina in het Word document worden dan ook niet mee overgenomen.
Dit hoeft niet voor elke klant een probleem te zijn en daarmee is het traag printen op de desbetreffende server voor deze klant, na deze instelling, verholpen.

Om toch gebruik te kunnen maken van het “Standaard” protocol voor het printen hebben we door middel van onderstaande instellingen de verwerkingstijd van het printen kunnen reduceren.
Deze instellingen zijn getest met de LAATSTE versie van MS Word Merge Add-on SE. (BB1708_MS_Word_Merge_Addon_SE_6.0.7.4526.zip)
Aangezien hier de laatste ASPOSE DLL’s gebruikt worden en het protocol XPS is toegevoegd aan de instellingen, is het nodig dat eerst deze versie of later geïnstalleerd wordt bij de klant.


Printers

Installeer de printers die u wilt gaan gebruiken lokaal op de server waar Synergy SE op geïnstalleerd staat door een Administrator account. Geef hierna elke geïnstalleerde printer de juiste rechten. Voeg het server account toe aan de beveiliging van de printer:
1) Rechtse muisklik op de juiste printer en kies voor “Printer eigenschappen”

2+3) Voeg het server account toe aan het tabblad beveiliging. Dus heet uw server bv “OK-APP”, voeg dan deze gebruiker toe en geef hieraan de juiste rechten

4) Voor testdoeleinden kunt u even de gebruiker “Iedereen” (Everybody) toevoegen om er zeker van te zijn dat elke gebruiker kan printen. Na het slagen van de test kunt u deze weghalen en beoordelen of de server gebruiker ook in uw omgeving genoeg is om door Synergy SE te laten printen.

Na het instellen van de beveiliging gaat u naar het tabblad “poorten” (Ports) , kiest u de juiste regel/poort(1) waarop uw printer ingesteld staat en klikt u op “Configureer poort”(2). In deze instellingen zorgt u ervoor dat “SNMP Status enabled”(3) aan staat gevinkt:

Application Pool

Via de ISS op uw server kunt u uw Application pools openen. Vind de application pool die ingesteld staat op virtuele directory waarvan Synergy SE gebruikt maakt.

In onderstaand voorbeeld is dat “ASP.NET v4.0”(1). Verander de “Indentity “ naar “Localsystem”(2)
en laatste kunt via de “Advanced settings” van deze application pool de setting “Enabled 32-bit Applications” omzetten naar “True”


Printer Drivers

Door bovenstaande instellingen aan te passen zou Synergy SE en onze bouwsteen de MS Word Merge Add-on SE genoeg rechten moeten hebben om de printer op de juiste manier aan te sturen. Wel is het raadzaam om de ingestelde printers ook te voorzien van de laatste printer drivers zodat ook deze up to date zijn. Uiteindelijk blijft het een rechtenkwestie op elke server of Synergy SE genoeg rechten heeft om de juiste printer aan te sturen en daardoor het server-side goed te laten functioneren.

Heeft u op- of aanmerkingen op dit document of heeft u andere instellingen die het server side printen ten goede komen dan horen wij dat graag.