Binnenkort zal Solution Builder 9 commercieel beschikbaar komen. De functionaliteit in deze versie is vooral gericht op de procesoplossingen Quote 2 Cash en Purchase 2 Pay. In deze versie zijn onder andere triggervelden toegevoegd. Hierbij is het mogelijk om op basis van een veld gekoppelde gegevens van dat veld op een kaart te tonen. De getoonde waarde hoeft niet opgeslagen te worden in de database. Hieronder een voorbeeld:

Situatie met Solution Builder Trigger

Met de Solution Builder Trigger selecteert u een contactpersoon op een Solution Builder kaart. Via de bestaande Solution Builder trigger functionaliteit wordt dan het mailadres getoond. Dit mailadres wordt op de kaart getoond en opgeslagen. Wanneer u het mailadres van de contactpersoon verandert en de bestaande kaart opent, dan wordt het oude mailadres getoond doordat het triggerveld geen aanpassingen doorvoert wanneer je de bestaande kaart opent. Dit triggerveld is met name handig wanneer gegevens niet verandert mogen worden, bijvoorbeeld wanneer u een vaste prijs met uw klant heb afgesproken.

Situatie met triggervelden

Wanneer u een contactpersoon selecteert op de Solution Builder kaart wordt via de nieuwe triggerveld functionaliteit het mailadres getoond. Wanneer u het mailadres aanpast van de contactpersoon en vervolgens de reeds aangemaakte kaart opent, wordt het aangepaste mailadres getoond. Deze nieuwe trigger functionaliteit is handig wanneer je bepaalde gegevens aan wilt passen, bijvoorbeeld in wijzigingen van het mailadres of telefoonnummer.